JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Mycket som händer

by Li Trassel
30 views

I hemtjänsten i Skurups kommun. Med en ny vård- och omsorgschef i ledningen ändras mycket om i hemtjänsten. Inte bara folket ute på golvet som får schema utöver deras förmåga att kunna jobba utan även planerare som efter 16 års ofantliga kunskaper mister sina tjänster på grund av stora förändringar.

Även om detta ses väldigt tragiskt så känner jag att chefen i sin tur borde ge sina medmänniskor/kollegor en bättre inblick i vad som kommer att ske. Märker på texten att våra kollegor i vård- och omsorg kräver en bättre framtid och bättre arbetsmiljö. Kommunikationen är AO. Utan kommunikation riskerar det hela att falla ihop..

Precis som en pyramid, tar man bort grunden så faller allt till slut. Är de maktgalna eller vad händer? Människor blir utnyttjade, kränkta och sårade mot vad? Ska det vara en berättigat att använda sådana metoder för att man är chef? Vad tog mänskligheten vägen? Vad gör facket? Arbetskontraktet är försvagat på grund av Omställningsfonden som knappt fungerar.

Det är i vården vi jobbar och där människorna ska leva ett berättigat liv men det måste även de som tar hand om de göra? Vad är skillnaden? Vad jag ser är vi människor med olika bakgrunder, olika språk och olika utseende mm. Listan kan göras lång. Det känns som det som skrivs nu är något som har hänt innan dvs detta är inget nytt.

Det kommer ut ett reportage om hur personalen känner sig varav cheferna gör ett återkopplings reportage där de normaliserar bristerna och skriver i princip att de inte tar ansvar för sina medarbetare utan hellre kör över de för det finns andra mer osäkra som de behåller. Grunden ska ju vara ett starkt ledarskap men det finns inte här. Inte än! Frågan är kommer det?

Lite reportage från Ystads Allehanda / Skurupsposten;


Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?