StyleByPeggy

Är en frisörsalong som ligger jämsides med Direkten i Skurup. När jag kliver in i salongen möts jag av Pauline Göranssons härliga, goa och varma leende. Sätter mig ner i den sköna soffan och vi pratar lite smått om väder och vind. Min dotter sitter i stolen idag. Det är hennes tur att få fixat håret. Dotterns önskan är att göra håret lite ljusare och kallare och inte se så gult ut i sina toner. Så det blir slingor i både ljusare och mörkare färger. Under tiden som dotterns färg ska sitta i får hon en dricka av Pauline.

Jag säger till Pauline att jag ska skriva om henne på min sida och det tackar hon för… Jag frågar henne vad det innebar för henne att bli en Mästare inom hennes yrke. Hon är väldigt stolt över detta och det syns på hela hennes kroppspråk att hon tar det på allra största allvar. Pauline är en frisör och det räknas som en hantverkare för hon skapar med händerna. Hon berättar att vara en Mästare betyder mycket för henne och hennes företag. Hur gick det då till att bli en Mästare frågade jag och hon berättade att det var ett prov i olika delar och man skulle ha bra koll på sitt företag och det man utövar. Så kallat man ska ha en bra grund som man senare kan utveckla.

I Paulines visitkort står detta;

Grattis!
Du har valt att anlita en hantverkare med Mästerbrev! Det är den bästa kvalitetsgarantin du kan få på att arbetet utförts av en utövare med stor kompetens i sitt yrke!

Vad innebär Mästartiteln?
En mästare har den yrkesskickligheten, erfarenhet, kunskap och redlighet i yrket som branschen kräver. För att få Mästarbrev krävs godkända prov av yrkeskunskaper, såväl teoretiska som praktiska. Dessutom krävs minst sex års erfarenhet i yket, goda kunskaper i företagande och gott renommé. Bestämmelserna är utarbetade av branschen och godkända av Sveriges Hantverksråd. Mästarbreven är reglerade i lag.

Vad är Gesällbrev?
Vägen till Mästerbrev går oftast via Gesällbrev som hantverkaren får efter godkänt yrkesprov. Gesällbrevet kan ses som examensbeviset på att man kan det som branschen kräver för att kunna utföra sitt yrke.

Vill du ha ett hantverk utfört med kvalité ska du alltid fråga efter Gesäll- eller Mästerbrev!

Style By Peggy
Kyrkogatan 22, Skurup
0411 – 399 20

Vi är mästare i vårt hantverk!

Related posts

Glasblåsare