E-förslag

Vad är det? Tänker nog de flesta som inte är så insatta i sina kommuners välfärd. Inte ens jag visste att det fanns förens idag, när jag utav en händelse kom in på sidan när jag sökte efter servicegrupp i Kommunen. Jag har registrerat mig för jag jobbar i kommunen och ser, hör samt vet att det finns både kortsiktiga och långsiktiga lösningar. Eftersom jag vill att mina kollegor, patienter och vänner ska få en bättre välfungerande kommun att bo i.

Jag har tittat på Skurups kommuns E förslag sida och har sett de som fått avslag under 2024 och det är inte många som lämnat in och har fått påskrifter men när man går i kommunen hör man ofta samma sak om vad som skulle behöva bli bättre men ingen nappar eller höjer sina röster. Enklare att bara stå och gnälla. Jag vet att man kan ha ett väldigt bra förslag där man både kan se det kortsiktiga lösa sig och att det sedan även fungerar långsiktigt.

Oftast är det ju så att för att göra sig hörd, eller en hel hög med grannar eller varför inte kollegor som har en gemensam idé om hur man kan förbättra kommunen så att livet rullar på till det bättre.

Trots att det är som det är så vill jag ändå lyfta fram olika problem som enkelt kan lösas i Skurups Kommun;

  • Parkeringskort, Hemtjänsten
    Att de som jobbar i hemtjänsten ska ha ett parkeringskort i sina bilar som gäller i hela kommunen. De ska inte behöva ställa bilen för långt ifrån kundernas hem vid larm eller vid en insats. På vissa ställen finns där absolut ingen plats att parkera varav det leder till att personal måste ställa sig på olämpliga platser. Detta orsakar stor stress för personal. Det är tyvärr inte alla som kan cykla och i vissa väderlag måste vi alla hjälpas åt och stötta varandra. Hemtjänstpersonalen är människor och inte robotar. Hemtjänsten har hela kommunen som sin arbetsplats inte bara inne hos deras kunder.
  • Små elbilar inne i tätorten
    Skåbi som håller till i Staffanstorp och har haft hand om att sätta in rätt utrustning i Hemtjänstens bilar har även en elbil som helt klart hade varit toppen att ha i byn. Länk De är väldigt lätt manövrerade och de kan byggas om så de kan vara ett bra redskap i vår arbetsmiljö. Istället för de otroligt klumpiga, stora, onödiga, inte anpassade och dyra bilarna som inte fungerar inne i byn. PDF katalog på engelska.

Related posts

Case Lisbeth 87 år

Hjärnbussen

Fast omsorgskontakt