Sitta ute fast inne

Så känns det när man sitter i matsalen och njuter av doften samt den härliga stämningen. Människor från alla dess länder pratar, diskuterar, skrattar, håller händerna, delar glädje, njuter mm. Ikväll är det 5 rätters middag och smakerna varierar och smälter samman i munnen. Mat som låter annorlunda men som är fantastisk att se på… Mat som jag inte har testat innan och som fyller magen med en good feeling.

Vi åkte till The Lodge utanför Veberöd för vi behövde vara för oss själva samt försöka hitta tillbaka till varandra igen. Väl framme fick vi parkera en bit ifrån själva bostället och det snöade samt vinden blåste på. För mig var det svårt att gå eftersom jag har så ont i min rygg samt jag är väldigt rädd för att ramla. Även min andning gör sig påmind genom att knappt få luft. Hoppas jag snart kan börja träna igen…

Väl framme och installerad på vårt dubbelrum duschade vi och begav oss ner till spa avdelningen. Där blev vi väl mött och fick en roundtour utav en trevlig anställd. Jag tog en kopp tea med lakrits och satte mig ner i en härlig och stor soffa med utsikt över skog och mark. Vinden fortsatte utanför fönstret att virvla och tumla, ta tag i snön och ge de som satt i den varma bassängen utanför lite isande, svalkande kyla. De såg ut att njuta utav varje sekund! Jag hade beställt en upplevelse på spat som heter Aloha Spa Ritual är en 90 minuter lång sparitual med sju olika steg som för sinnet till Hawaiis tropiska landskap och mytiska kultur. Och det kan jag starkt rekommendera. Väldigt trevligt, uppfriskande, avslappnande för både kropp, själ och sinne.

Du kliver in i en helt annan kultur än vad du är van vid och ditt sinne berörs i olika steg av förundran och nyfikenhet, Börjar först med ett fotbad (med havssalt) och en handskrubb (fläder no. 246) men underbara produkter från L:a Bruket. Både fötter och händer känns oerhört rena och lena. Sedan gick vi in i ett rum där det står en låg träpall med en hink till vänster när man väl satt sig ner och en duschslang på höger sida. Hinken fylls på med iskallt vatten medans du värmer dig med duschen till höger. Ett tu tre säger guiden och ber oss stänga alla kranar och ta hinken med det kalla vattnet och hälla det över oss så långsamt som möjligt. Glöm inte att andas och slappna av. Gör om proceduren 3 ggr och varje gång saktare med hinken… jisses det var inte lätt!!!

När det var avklarat var det dags att skrubba kroppen len med ännu en härlig kroppsskrubb med havssalt i och någon form av doft. Skölja av och in i en ångbastu där det tillsätts arom med eucalyptus för att vidga luftvägarna. – Andas med näsan säger guiden. Jag försöker verkligen att andas med näsan men eftersom den är rätt skadad så får jag svårt med andningen men till slut vidgas det upp och jippie, jag kan andas…

Duscha och sedan in i lagunen och bara finnas. Tystnaden känns skön och att bara få vara. Mina långa ben når nästan över till andra sidan väggen av det lilla mörkgröna rummet med lampor som lyser upp som facklor. Ögon möts och man känner sig varm i hela kroppen. Vi är 3st olika grupper och ingen av oss känner varandra fast jag vet att träffar jag de igen kommer jag att komma ihåg de… Vissa av de kändes igen men jag kunde inte riktigt placera de… Minnet sviker en då och då men livet går vidare.

Snart klara och fått händerna samt fötterna insmorda med handlotion samt fotlotion sitter vi ned och blickar ut över en mörk skog samtidigt som vi hör vinden yla utanför fönstret. Den tar tag och fortsätter vidare. Har fått en filt, lite gott varmt tea samt en härlig skål med torkad kokos, aprikoser, tranbär mm. Mumsigt värre!

Det var allt för denna gång – The Lodge! Vi kommer åter igen och då vill jag minsann ha varm choklad och marshmallows på kvällen med lite mintu i. Och till frukost laktosfri vaniljyoughurt med hemmagjord müsli. Annars var upplevelsen väldigt bra men jag är inte helt nöjd…

Related posts

Tävling på Helgagården

Stockholm Pride 2024

Resan till Stockholm