Ett ben inne och ett ute

Så känns det nu och jag vet inte riktigt vad jag vill och vad jag ska satsa på.

Det enda som jag vet med säkerhet är att jag måste träna igen så jag blir starkare i ryggen och där krävs det att jag kommer igång på vårdcentralen igen och styrketränar i gruppen. Utan gruppen känns det inte lika motiverande att träna. Jag måste ha någon som pushar mig! Så samtal med min sjukgymnast imorgon och berätta för de att mitt jobb inte längre kan ge mig ledigt de timmar jag behöver för att kunna träna på morgonen. Vilket är piss! Hur man än vrider på det så är rumpan alltid bak. De timmar jag måste ta ledigt för att få förebyggande sjukpenning är minst 2 timmar från jobb. Det har jag fått under en viss tid av min läkare men det skulle behövas en längre tid för jag är inte tillräckligt stark att gå själv och träna någon annanstans.

Nästa är att jag är på gång med att undersöka varför jag har så svårt att andas ut samt in i näsan. Läkaren på Vimera i Skurup har gått ner med kamera i näsan. Det visar sig att jag är trängre på vänster sida i näshålan än den högra. Dessutom mycket slem samt de ser endel brosk som skulle kunna vara orsaken. Det som händer nu i veckan är att jag ska genomgå en rinomanometri undersökning varav de ska kolla hur syretillförseln är. Om det är på grund av detta som jag tuppar av vid cykling.

Det var ryggen och näsan!

Sedan har vi det om jag ska fortsätta att jobba kvar på mitt jobb när jag inte längre känner mig välkommen utan mer en börda för att det är jobbet som slitit på min rygg och förstört den. Finns inte alltid hjälpmedel till hands! Lätt att vara efterklok.

Vill jag börja plugga och vad till i så fall? Hur ser marknaden ut när jag gått klart min utbildning, finns behovet och kan jag jobba med det? Jag har kollat på att plugga till medicinsk vårdadministratör då det ger en bred kompetens inom administration och en möjlighet för mig att kunna utveckla vården från ett skrivbord istället.

Som medicinsk vårdadministratör, även kallat medicinsk sekreterare, fungerar du som ett kvalificerat administrativt stöd i verksamheten där du främst arbetar med medicinsk dokumentation. Arbetsuppgifterna varierar mycket mellan olika landsting och vårdenheter, men vanligt förekommande uppgifter är journalskrivning, remisshantering, systemansvar, diagnosklassifikation och service i reception. Det kan även innebära ekonomihantering, data- och statistikbearbetning och personaladministration.

Kompetenskraven på vårdadministratörer har höjts och de arbetsuppgifter som genomförs är mer kvalificerade idag än tidigare. Efter examen kan du arbeta inom sjukvårdens alla delar, exempelvis på sjukhus, vårdcentral, forskningscentra, läkemedelsföretag och inom psykiatri.

Där behöver jag plugga Engelska 6 och jag tror även Svenska 2. De finns att läsa upp på Skurups folkhögskola (samma skola som min mamma gick journallist linjen på…) Men dessa behöver jag ju pengar till för att jag kan inte läsa upp ämnena för att sedan kunna leva samtidigt! CSN – lån och sedan finns omställningsfonden men det är inte säkert att det finns bidrag så det räcker.

Related posts

E-förslag

Case Lisbeth 87 år

Hjärnbussen