JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Parkeringsplats

by Li Trassel
54 views

För oss som jobbar i hemtjänsten finns det inte överhuvudtaget någon Parkering i de nya bostadsområdena där vi kan stå med våra kommunbilar så att vi kan lätt komma fram till våra vårdtagare. Utan vi måste försöka ställa oss där vi såklart inte är i vägen men det är inte lätt alla gånger. De nya bostadsområdena är fina men inte ett dugg praktiska. Vi går ut med reklam och säger att vi vill att alla ska bo hemma så länge de kan oavsett ålder, sjukdomar, handikapp, social status, kön, etnicitet osv.

När jag blir gammal vill inte jag att min hemtjänstpersonal ska känna sig stressade för att de inte kan parkera sin kommunbil så att de lätt kan komma fram för att stötta mig i min vardag. Att de på grund av sitt val av parkering skulle vara i vägen och störa andra som bor i området. Hur kan de störa? Deras arbetsplats är ute i kommunerna där de ska bli bemötta med respekt så som de ständigt bemöter sina vårdtagare i deras hem. Det är inte för skojs skull som de parkerar i ett bostadsområde utan plats… det är för de ska hjälpa/stötta en som behöver en insats som är för en människas välbefinnande.

Kan inte kommunen ger tillstånd för hemtjänstens bilar så att de lättare kan få en bättre arbetsmiljö?

Som ett Nyttoparkeringstillstånd
Företagare eller andra som har särskilda behov att parkera nära sin tillfälliga arbetsplats är de yrkesgrupper som har rätt att köpa nyttoparkeringstillstånd. Du kan ansöka om nyttoparkering om du i ditt yrke behöver parkera på gator med parkeringsförbud eller på avgiftsbelagda parkeringsplatser.

Det hade ju varit perfekt! Dock är det inte alla kommuner som har detta åt sina invånare.

I Malmö kommun har de Nyttoparkering
Företag och sjukvårdspersonal som behöver parkera nära tillfälliga arbetsplatser kan få tillstånd för nyttoparkering i form av ett A-, B- eller C-nyttokort. Nyttokort C – För verksamheter inom sjuk- och socialvård vars parkering kan hänföras till akutvård. Kortet gäller i ett år måndag–söndag, dygnet runt.

Men det gäller bara akutvård – det är ju inte bara det vi behöver det till…. Också fortsätter jag att läsa då visar det sig att det var ingen hit det heller.

Vill bara skrika HALLÅ – Vakna era drumlar!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00