Ta dig modet

Jag visste inte detta när jag var yngre att jag skulle bli en som hjälper/stöttar den äldre i sitt hem. (Min mamma jobbade lite som detta också när hon var ung så det ligger väl i generna.) Tänk att så många olika yrken jag haft och så många människor jag mött så har de utan att veta om det berikat mitt liv med all sin lärdom. Det var faktiskt efter min graviditet som min bästa vän föreslog att jag skulle gå en undersköterska utbildning eftersom att i det yrket finns där mycket jobb.

Jo, jag fick av arbetsförmedlingen gå en Yrkesinriktad utbildning till undersköterska via MedLearn i Lund. Jag trivdes väldigt bra med mina klasskamrater men det kändes som jag inte hade en aning om vad utbildningen gick ut på. Jag hade testat att jobba på ett ålderdomshem först för att se om det var något jag blev mer nyfiken av. Ålderdomshem är inget för mig men jag gillar att jobba ute i Hemtjänsten.

Där jag går från dörr till dörr i olika människors situationer i deras liv där de är i behov av stöttning, ledsagning, omvårdnad, salutogent synsätt – se det friska, vårda det friska. Så många många olika människor med så mycket historia som bara bubblar upp när man väl lär känna de. Man kan skoja, prata allvar och lyssna. Vi finns där ständigt vid deras sida utan att de behöver ge oss något kommer vi varje dag och bara ger och ger. Vi får ta allt emot eller med oss.

Jag har sett många unga i yrket som har vuxit bara över en sommar för de förstår att livet är värdefullt! Så bra kämpat jag blir varm ända in i själen.

Related posts

E-förslag

Case Lisbeth 87 år

Hjärnbussen