Djöfull från Nattgård

Föddes 21 maj 2023 hemma på gården i Gussnava klockan 22 på kvällen. Jag såg att hans mamma höll på i kameran så jag tvättade händerna och sprang ut. Som tur var hade jag redan tagit in de så de stod i sina boxar.

Djöfulls mamma Dimbra från Hemmestorpsgård hade inte det lätt i sitt liv innan jag tog hand om henne. Under tiden som hon bodde på gården som hon föddes på så blev hennes ägare dement och hade ingen som hjälpte henne med hästarna. Tills jag en dag råkade komma på besök. Läs mer om detta på Dimbras sida. Dimbra var efter Aegir från Skeppargården. Som har gett ett antal hästar med god exteriör, härliga gångarter och ett fantastiskt lynne. Hans tävlingsmeriter är välkända under Caspar Hegardt. Dimbras mamma Gledi f. Stokkseyri hann tyvärr inte göra så mycket med sin karriär i Sverige då avled ung. Gledi fick bara ett föl och det resulterade i Dimbra.

Djöfulls pappa Galdur från Sundbakka var en unghingst med välutvecklad exteriör och gångarter. Häftig skäckfärgad hingst med rumsliga gångarter. Eftersom Dimbra är markbunden fram behövde jag en hingst med mer luft under hovarna och en bättre rörlighet. Samt jag har länge önskat mig en skäck.

Stamtavla

FarGaldur från Sundbakka
FarfarViking från Österåker
Farfars farÍsar frá Keldudal
Farfars morVon frá Vindheimum
FarmorGráskjóna från Lönneberga
Farmors farGráskjóni från Tåkern (far: Týr vom Rappenhof)
Farmors morSkerpla från Tåkern
——————————-
MorDimbra f. Hemmestorps Gård
MorfarAegir f. Skeppargården
Morfars farFafnir f. Götarsvik
Morfars morFina f. Bergshill
MormorGledi f. Stokkseyri
Mormors farÖrvar f. Svignaskarði
Mormors morGlóblesa f. Birkihlið

PRIS: 60.000 kr

Karriär

2023 16 september visades på Helgagården, Blentarp. Han var rätt het på tårna men jisses vilket steg han har fått i traven. Jag njöt så utav att se honom så jag glömde att fota. Får fixa här hemma och se om han rör sig lika häftigt här. Nina Bergholtz var den som dömde och hon sa att det ska bli spännande att se Djöfull utvecklas i framtiden. Trevligt med sådana ord! I protokollet skrev hon ”Välrest hingstföl. Visar spänstiga rörelser med bra steglängd och mycket tempo.” Djöfull hamnade på en delad 5.e plats men pga hans gångarter var bättre fick den 5.e placeringen.

Mätning

Related posts

Äntligen kom halmen

På väg

Killbete