Bikkja från Nattgård

Föddes den 24 juni 2021 här hemma på gården i Gussnava när jag och dottern var på Emporia, Malmö och köpte kläder.

Bikkjas mamma Dimbra från Hemmestorpsgård hade inte det lätt i sitt liv innan jag tog hand om henne. Under tiden som hon bodde på gården som hon föddes på så blev hennes ägare dement och hade ingen som hjälpte henne med hästarna. Tills jag en dag råkade komma på besök. Läs mer om detta på Dimbras sida. Dimbra var efter Aegir från Skeppargården. Som har gett ett antal hästar med god exteriör, härliga gångarter och ett fantastiskt lynne. Hans tävlingsmeriter är välkända under Caspar Hegardt. Dimbras mamma Gledi f. Stokkseyri hann tyvärr inte göra så mycket med sin karriär i Sverige då hennes ägarinna blev sjuk samt Gledi avled i kolik. Gledi fick bara ett föl och det resulterade i Dimbra.

Bikkjas pappa Limbo från Änghaga är mest känd för sin häftiga färg då han är homozygot för gulanlaget, vilket innebär att han alltid ger sin gula färg vidare och ger hästar som t.ex. Isabell, Gulbrun och Gulsvart. Limbo har tävlats under Juliane Klink och har placerat sig bra i alla sina tävlingar. Han såldes och exporterades till Danmark 2020.

Bikkja själv är ett rejält sto som älskar att vara med på det mesta. Från det att hon var liten har hon gått att lasta ensam och följt med på diverse äventyr. Hon är väldigt trygg i sig själv. Hon har 5 gångarter där tölten är starkast.

Stamtavla

FarLimbo från Änghaga
FarfarHósías fra Engholm
Farfars farSleipnir fra Moselundgård
Farfars morHátíð frá Garði
FarmorPrúð frá Strandarhöfði
Farmors farHljómur frá Brún
Farmors morLýsa frá Strandarhöfði
 ——————————-
MorDimbra f. Hemmestorps Gård
MorfarAegir f. Skeppargården
Morfars farFafnir f. Götarsvik
Morfars morFina f. Bergshill
MormorGledi f. Stokkseyri
Mormors farÖrvar f. Svignaskarði
Mormors morGlóblesa f. Birkihlið

PRIS: 60.000 kr

Karriär

2023 16 september visades på Helgagården, Blentarp. Kom på 2.a plats med 122 poäng. Domare Nina Bergholtz. ”Stort välutvecklat ungsto. Visar anlag för alla gångarter med bra tempo.”

2021 18 september Fölvisning – Exteriör 7,8p. Karaktär 7,8p. Gångarter 7,9p. Totalt 7,83p. (max 8,5p.) 
Domarens kommentar; Lättbyggt stoföl med fin utstrålning. Vaken och visar anlag för alla gångarter med lätta rörelser. Uppmärksam.

Mätning

2023 5 juni; Mätte Bikkja idag och hon är 133cm fram i mankhöjd men 137cm vid baken.

Related posts

Ut på tur

Vackra, kloka

Flickbete