Röda vinbär

När en av våra kompisar köpte ett hus hade de röda vinbärsbuskar på deras tomt men det ville de inte ha så de kontaktade mig och frågade om det var något som jag ville ha. Självklart sa jag och kopplade hästsläpet och åkte för att hämta de. De är väldigt goda att äta direkt eller lägga på en sockerkaka eller frysa in (basen av en smoothie) eller göra saft.

Röda vinbär innehåller massor med pektin. Just pektin är en höjdare för att hålla blodsockret i schack. Dessutom så är vinbären fullproppade med värdefulla antioxidanter och mineralen kalium. Kalium är bra för hjärtat och hjälper till att stabilisera blodtrycket. Sist men inte minst så är dom laddade med massor av C-vitamin. Den underbara vitaminen som bl.a hjälper din hud att bilda kollagen och dessutom neutraliserar fria radikaler från solljus.

Related posts

Aronia

Koreansk Anisisop ’Liquorice White’

Körsbärsträd