Välbefinnande vid livets slut

stod det på omslagspappret som Jea hade slagit in min brors present i. Hon hade bara tagit en av tidningarna hemma men snacka om att min bror fick en chock. Han fyllde ju bara 50 år, ett liv som har tagit honom på många olika vägar och vilket äventyr han har varit med om från att ha bott i New York, USA som liten och sedan bo i Jönköping med att fortsätta göra det han verkligen är intresserad av sedan liten. Nämligen att snickra, inget jobb är det andra likt!

Min pappa kom på idén att på min brors 50 års dag ville han bjuda ner honom från Jönköping till Ystad för att bjuda på en härlig familjemiddag med de närmaste. Vi skulle äta på Dannes resturang Tumült, Björnstjerengatan 5, Ystad. Vi som kunde komma och fira med Tobbe var Annette (vår faster), Andreas (vår kusin, utbildar sig till målare), Mikael (min man, jobbar med bilar), Tora (min dotter), Jag, Självklart Min Bror Tobias (en av musketörerna, snickare), Johannes (extra bror, andre musketörern, polis), Jea (extra mor, Johannes mor, journalist), Lena (extra mor, pappas fru, textilkonstnär), Vår pappa Hans (pensionär, träkonstnär), Gittan (extra mor, Dannes mor) och Danne (extra bror, ägare av Tumült, tredje muskotören).

Det blev en härlig kväll med mycket prat om gamla minnen, nutid och roliga historier. Väldigt trevligt att alla som kunde kunde närvara. Dock så är våra tre småsyskon nyblivna föräldrar så de kunde inte närvara på restaurangen men de hann träffa och fira vår bror ändå hemmavid.

Vad ska jag ge för recension av Tumült – mer än att det är en upplevelse för alla då maten verkligen är annorlunda med sting i. Maten är välgjord och lagad med kärlek ända in i det sista! Jag skriver inte detta för att jag känner Danne utan för att jag har ätit maten och mina smaklökar verkligen njöt.

Det som jag testade var; Friterad King Edward ”Bravas” – Krispig och smältande potatis med hemmagjord ketchup och salladslök, Saltbakade rödbetor, hasselnötter & brynt hollandaise – Rödbetorna smälter i munnen med sin aromiska smak, hasselnötterna blandas i munnen med sin knaprighet och den brynta såsen smälter samman, en nötig smak, Grillad hälleflundra med svamp, pak-soi & tryffelsabayonne – Så god fisk har jag inte smakat på länge, såsen, svampen bara blandar sig väl i munnen, svingott, Crispy Fried Chicken, kryddig dip & citron – Kyckling med sting i, dotterns favorit, fick beställa in en extra skål med dippa och lite senare ännu en skål med kycklingen, Kolgrillad Biff ”tataki” rostad sesam, soja, vårlök & krispig chili – Mannens favorit och det han åt, han var verkligen nöjd med denna rätt.

Related posts

Tävling på Helgagården

Stockholm Pride 2024

Resan till Stockholm