Abba såld

Ibland blir inte livet så man har tänkt sig och det är med blandade känslor jag sålde min islandshäst Abba. Jag hade en dröm att äntligen få kunna avla fram fina kolkuós hästar här i Sverige. Men tyvärr blev Abba för liten för mig samt pga dagens ekonomi och handel med hästar finns där ingen möjlighet att avla fler hästar.

Historien om Abba
Abbas mamma Nattfeyja f. Flugsael var ett tag till salu och jag föll för henne direkt. Inte bara för att hennes pappa var Seth f. Nöddegården som är efter Týr von Rappenhof utan hennes ögon som såg så nyfikna och trevliga ut. Dock kände jag samtidigt att den prisklassen som Nattfeyja låg i då var alldeles för dyr för mig. Nattfeyjas ägare Michael Hembo kom med ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Jag fick låna hennes mage och betäcka med valfri hingst. Jag bestämde mig såklart för att ta hans hingst Gullfeti f. Arbakka. Ren Kolkuós stam!

11 månader senare kom denna söta lilla tjej ut. Redan från första dagen var hon full av bus. Vi har hittat på allt möjligt och hon har alltid varit med och utfört sina hinder på ett bra sätt.

Related posts

Kolkuós Hästarna

Bus är ett måste

Första videon med Abba