JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Skyddsombud

by Li Trassel
87 views

Genom att vara endel av Kommunal så är du endel av något större. Tillsammans är vi starka! Vi säger så på våra utbildningar samt möten i Kommunals regi som du får gå både som ny i facket eller om du vill vara med och medverka i något större så som att vara facklig på din arbetsplats. Jag blev vald av mina arbetskollegor att under 2 år sitta som Skyddsombud dvs att ta vara på vår arbetsmiljö. Göra riskbedömningar på nya/befintliga kunders hem både psykiskt och fysiskt, lära mina kollegor att skriva tillbud på saker som leder till ohälsa på jobb, skydda mina kollegor så att de kan utföra sina arbetsuppgifter utan stress, sträva efter att arbetskläderna passar och inte hindrar mina kollegor i sitt arbete, vara med och förändra så ergonomin samt kunskapen blir bättre m fl.

Under tiden som skyddsombud fick jag lära mig en massa i kommunal och var med på möten med chefen för vård och omsorg i den kommunen jag jobbar i. Eftersom jag vill ge mina kollegor det jag kan så ville jag prova på. Det första året tog jag emot väldigt mycket information och ibland tog det ett tag innan jag visste hur jag skulle kunna anpassa den information samt kunskap ute på vår arbetsplats. Ibland var det svårt då inte de högre uppsatta politikerna ville lyssna men vi fortsätter att kämpa.

Visst fick jag ta emot mycket gnäll och vuxen mobbning men jag kämpade ändå för att de skulle få det bättre. Inget lär hända av att gnälla man måste vara med och påverka annars leder det ingenstans.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00