Sparrisland

Vart ska vi ha ett sparrisland som är enkelt att skörda och som inte är i vägen och där de får lov att växa ifred? – Jo, vid hönsgården. Hmm, jag bygger en mur med sten runt om och testar Stenlimmet PU700 från illbruck som jag läst att det skulle vara enkelt att använda eftersom jag inte kan mura. Samt att vid frost så är det ingen risk att muren spricker då det finns hål för vattnet att sippra ut.

Börjar med att mäta ut vart jag ska ha mina stolpar sedan lägger jag markduk och sist börjar jag med muren. Stenarna har jag fått gratis av en vän så det gör nytta att använda om. Ovanför markduken lägger jag ett bra lager med trädgrenar, löv, gräsklipp, gödsel och sist ett lager med vanlig planteringsjord. Detta får stå ett tag tills vi har köpt sparrisen och sedan när sparrisen har kommit upp får vi lägga på mer jord. Vi får även ta och sätta nät runt för annars blir det istället ett badland för hönsen.

2023 27 augusti

Uppdaterat med både hönsnät, bevattningsslang ovan på röret samt fina sparrisar.

Från att vi satte plantorna år 2023 så har vi nu detta året 2024 fått ännu större och finare sparris. De trivs verkligen bra på deras ställe. Nästa år 2025 kan vi börja ta lite av de som kommer upp.

Related posts

Vattentunna

Rastgården klar

Utegården